Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom

Sastojci
250 g Aurelia svježih fuža
10 trakica špeka, pancete
2 žlice maslaca
450 g piletine (bez kosti i kože)
2 žlica maslaca
3 češnja češnjaka (nasjeckana)
40 g svježeg špinata
1 žličica paprike
1 žličica talijanskog začina, po želji
Sol i svježe mljeveni biber
Priprema

Na zagrijanu tavu rasporedite trakice špeka i pecite 15 minuta. Prženi špek prebacite na tanjur obložen papirnatim rupčićem koji će upiti dodatnu masnoću.

Pileća prsa narežite na kockice, začinite talijanskim začinima i soli te popržite na masnoći od slanine dok komadići lijepo ne porumene.  U tavu s piletinom dodajte još 2 žlice maslaca, dodajte nasjeckani češnjak. Zatim dodajte svježi špinat i kuhajte dok ne povene.

U tavu dodajte kuhanu Aurelia tjesteninu i promiješajte da se svi sastojci i masnoća prožmu. Dodajte malo škrobne vode kako bi jelo bilo kremastije. Kad voda ispari servirajte s hrskavim mrvljenim špekom, a po želji možete jeslo posuti i ribanim parmezanom.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem