Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
200 g listova medvjeđeg luka
40 g oraha
120 ml maslinovog ulja
30 g naribanog sira po želji npr. parmezana
1 žličica soli
Limuna i ostalih začina po želji
Priprema

Za pesto možete koristiti pinjole, pistacije, badema, čak i suncokretove ili bučine sjemenke, a mi smo se odlučili za orahe koji su bogati prirodni izvor Omega 3 masnih kiselina.

Ostale sastojke za pesto (osim maslinovog ulja) stavite u blender i blendajte, postepeno dodajući maslinovo ulje dok ne dobijete lijepi umak. Ako želite da pesto zadrži rustikalnu teksturu, umjesto blendera za pravljenje pesta koristite štapni mikser. Tako ćete imati bolju kontrolu nad konzistencijom umaka i teže ćete ga ‘preraditi’.

Skuhajte Aurelia svježu tjesteninu i ocijedite. Mi smo za ovaj recept koristili svježe Fettuccine. Vruću tjesteninu pomiješajte s pestom i poslužite s ribanim sirom po želji.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom