Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
200 g listova medvjeđeg luka
40 g oraha
120 ml maslinovog ulja
30 g naribanog sira po želji npr. parmezana
1 žličica soli
Limuna i ostalih začina po želji
Priprema

Za pesto možete koristiti pinjole, pistacije, badema, čak i suncokretove ili bučine sjemenke, a mi smo se odlučili za orahe koji su bogati prirodni izvor Omega 3 masnih kiselina.

Ostale sastojke za pesto (osim maslinovog ulja) stavite u blender i blendajte, postepeno dodajući maslinovo ulje dok ne dobijete lijepi umak. Ako želite da pesto zadrži rustikalnu teksturu, umjesto blendera za pravljenje pesta koristite štapni mikser. Tako ćete imati bolju kontrolu nad konzistencijom umaka i teže ćete ga ‘preraditi’.

Skuhajte Aurelia svježu tjesteninu i ocijedite. Mi smo za ovaj recept koristili svježe Fettuccine. Vruću tjesteninu pomiješajte s pestom i poslužite s ribanim sirom po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom
Špageti puttanesca
Špageti Puttanesca