Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
200 g listova medvjeđeg luka
40 g oraha
120 ml maslinovog ulja
30 g naribanog sira po želji npr. parmezana
1 žličica soli
Limuna i ostalih začina po želji
Priprema

Za pesto možete koristiti pinjole, pistacije, badema, čak i suncokretove ili bučine sjemenke, a mi smo se odlučili za orahe koji su bogati prirodni izvor Omega 3 masnih kiselina.

Ostale sastojke za pesto (osim maslinovog ulja) stavite u blender i blendajte, postepeno dodajući maslinovo ulje dok ne dobijete lijepi umak. Ako želite da pesto zadrži rustikalnu teksturu, umjesto blendera za pravljenje pesta koristite štapni mikser. Tako ćete imati bolju kontrolu nad konzistencijom umaka i teže ćete ga ‘preraditi’.

Skuhajte Aurelia svježu tjesteninu i ocijedite. Mi smo za ovaj recept koristili svježe Fettuccine. Vruću tjesteninu pomiješajte s pestom i poslužite s ribanim sirom po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima