Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
200 g listova medvjeđeg luka
40 g oraha
120 ml maslinovog ulja
30 g naribanog sira po želji npr. parmezana
1 žličica soli
Limuna i ostalih začina po želji
Priprema

Za pesto možete koristiti pinjole, pistacije, badema, čak i suncokretove ili bučine sjemenke, a mi smo se odlučili za orahe koji su bogati prirodni izvor Omega 3 masnih kiselina.

Ostale sastojke za pesto (osim maslinovog ulja) stavite u blender i blendajte, postepeno dodajući maslinovo ulje dok ne dobijete lijepi umak. Ako želite da pesto zadrži rustikalnu teksturu, umjesto blendera za pravljenje pesta koristite štapni mikser. Tako ćete imati bolju kontrolu nad konzistencijom umaka i teže ćete ga ‘preraditi’.

Skuhajte Aurelia svježu tjesteninu i ocijedite. Mi smo za ovaj recept koristili svježe Fettuccine. Vruću tjesteninu pomiješajte s pestom i poslužite s ribanim sirom po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom