Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
250 g velikih kozica, gambera ili škampa
120 ml suhog šampanjca ili bijelog vina
120 g graška
200 ml vrhnja za kuhanje
15 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
Svježi peršin
Sok od pola limuna
Sol i svježe mljeveni biber
Priprema

Otmjena preobrazba tjestenine s kozicama, brza i jednostavna priprema za posebne prigode poput dočeka Nove godine! Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca.

Skuhajte Aurelia svježe fettuccine u vrućoj slanoj vodi. Bit će im dovoljne 3 minute, a malo vode u kojoj ste ih kuhali sačuvajte za podlijevanje umaka ako ćete htjeti rjeđu konzistenciju.

Na tavi zagrijte maslac, a onda na njemu popecite gambere, 2 minute sa svake strane. Nemojte ih prepeći! Mi smo koristili king size gambere, a možete koristiti i male kozice, repove škampa ili čak Jakobove kapice i losos. Bilo koja vrsta morskih plodova savršeno će se uklopiti.

Pripremljene gambera odložite sa strane, a na tavicu dodajte još malo maslinovog ulja i sitno kosani češanj češnjaka. Kada češnjak samo malo pusti miri u tavu dodajte grašak i podlijete suhim vinom ili šampanjcem. Začinite sa soli i svježe mljevenim biberom. Krčkajte dok alkohol malo ne ispari i grašak ne omekša, a onda dodajte i vrhnje za kuhanje. Kad se umak zgusne možete ga podliti s malo vode od tjestenine ako želite da bude glađi i rjeđi. Umak i repove gambera pomiješajte s kuhanim Aurelia fettuccinima, dodajte svježi peršin i poprskajte s limunovim sokom. Možete poslužiti s još malo maslinovog ulja i pospite ribanim sirom po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom