Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
250 g velikih kozica, gambera ili škampa
120 ml suhog šampanjca ili bijelog vina
120 g graška
200 ml vrhnja za kuhanje
15 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
Svježi peršin
Sok od pola limuna
Sol i svježe mljeveni biber
Priprema

Otmjena preobrazba tjestenine s kozicama, brza i jednostavna priprema za posebne prigode poput dočeka Nove godine! Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca.

Skuhajte Aurelia svježe fettuccine u vrućoj slanoj vodi. Bit će im dovoljne 3 minute, a malo vode u kojoj ste ih kuhali sačuvajte za podlijevanje umaka ako ćete htjeti rjeđu konzistenciju.

Na tavi zagrijte maslac, a onda na njemu popecite gambere, 2 minute sa svake strane. Nemojte ih prepeći! Mi smo koristili king size gambere, a možete koristiti i male kozice, repove škampa ili čak Jakobove kapice i losos. Bilo koja vrsta morskih plodova savršeno će se uklopiti.

Pripremljene gambera odložite sa strane, a na tavicu dodajte još malo maslinovog ulja i sitno kosani češanj češnjaka. Kada češnjak samo malo pusti miri u tavu dodajte grašak i podlijete suhim vinom ili šampanjcem. Začinite sa soli i svježe mljevenim biberom. Krčkajte dok alkohol malo ne ispari i grašak ne omekša, a onda dodajte i vrhnje za kuhanje. Kad se umak zgusne možete ga podliti s malo vode od tjestenine ako želite da bude glađi i rjeđi. Umak i repove gambera pomiješajte s kuhanim Aurelia fettuccinima, dodajte svježi peršin i poprskajte s limunovim sokom. Možete poslužiti s još malo maslinovog ulja i pospite ribanim sirom po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom