Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
250 g velikih kozica, gambera ili škampa
120 ml suhog šampanjca ili bijelog vina
120 g graška
200 ml vrhnja za kuhanje
15 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
Svježi peršin
Sok od pola limuna
Sol i svježe mljeveni biber
Priprema

Otmjena preobrazba tjestenine s kozicama, brza i jednostavna priprema za posebne prigode poput dočeka Nove godine! Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca.

Skuhajte Aurelia svježe fettuccine u vrućoj slanoj vodi. Bit će im dovoljne 3 minute, a malo vode u kojoj ste ih kuhali sačuvajte za podlijevanje umaka ako ćete htjeti rjeđu konzistenciju.

Na tavi zagrijte maslac, a onda na njemu popecite gambere, 2 minute sa svake strane. Nemojte ih prepeći! Mi smo koristili king size gambere, a možete koristiti i male kozice, repove škampa ili čak Jakobove kapice i losos. Bilo koja vrsta morskih plodova savršeno će se uklopiti.

Pripremljene gambera odložite sa strane, a na tavicu dodajte još malo maslinovog ulja i sitno kosani češanj češnjaka. Kada češnjak samo malo pusti miri u tavu dodajte grašak i podlijete suhim vinom ili šampanjcem. Začinite sa soli i svježe mljevenim biberom. Krčkajte dok alkohol malo ne ispari i grašak ne omekša, a onda dodajte i vrhnje za kuhanje. Kad se umak zgusne možete ga podliti s malo vode od tjestenine ako želite da bude glađi i rjeđi. Umak i repove gambera pomiješajte s kuhanim Aurelia fettuccinima, dodajte svježi peršin i poprskajte s limunovim sokom. Možete poslužiti s još malo maslinovog ulja i pospite ribanim sirom po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha