Cannelloni s tunom

Sastojci
250 g Aurelia svježih listova za lasagne i cannellone
2 konzerve tune u vodi
4 rajčice, sitno nasjeckane
1 glavica luka, sitno nasjeckana
1/2 zelene paprike, sitno nasjeckane
150 g naribanog sira po želji (Ementaler i sl.)
2 žlice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
2 žlice bosiljka, sitno nasjeckanog
Maslinovo ulje
Sol i papar
Za bešamel umak
100 g brašna
100 maslaca
15 dcl mlijeka
1 žličica mljevenog muškatnog oraščića (po želji)
Sol i papar
Priprema

Nasjeckani luk popržite na maslinovom luku, a kad zacakli dodajte rajčice i papriku. Kad sok rajčice malo ispari i umak se reducira, dodajte tunjevinu. Kuhajte ina laganoj vatri još 5 minuta i začinite. Maknite s vatre i ohladite te dodajte peršin i bosiljak.

Za bešamel umak na otopljenom maslacu popržite brašno. Pazite da brašno ne izgori. Podlijte mlijekom i miješajte dok ne dobijete kremicu željene gustoće. Začinite i maknite s vatre.

Nadjev od tune umotajte u svježe listove za canellone I rolice poslažite u namašćeni protvan. Na kraju canellone prelijte bešamel umakom i pospite naribanim sirom.

Pecite na 175°C (347°F) dok sir ne porumeni.

Facebook
Pinterest
Email
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem