Cannelloni s tunom

Sastojci
250 g Aurelia svježih listova za lasagne i cannellone
2 konzerve tune u vodi
4 rajčice, sitno nasjeckane
1 glavica luka, sitno nasjeckana
1/2 zelene paprike, sitno nasjeckane
150 g naribanog sira po želji (Ementaler i sl.)
2 žlice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
2 žlice bosiljka, sitno nasjeckanog
Maslinovo ulje
Sol i papar
Za bešamel umak
100 g brašna
100 maslaca
15 dcl mlijeka
1 žličica mljevenog muškatnog oraščića (po želji)
Sol i papar
Priprema

Nasjeckani luk popržite na maslinovom luku, a kad zacakli dodajte rajčice i papriku. Kad sok rajčice malo ispari i umak se reducira, dodajte tunjevinu. Kuhajte ina laganoj vatri još 5 minuta i začinite. Maknite s vatre i ohladite te dodajte peršin i bosiljak.

Za bešamel umak na otopljenom maslacu popržite brašno. Pazite da brašno ne izgori. Podlijte mlijekom i miješajte dok ne dobijete kremicu željene gustoće. Začinite i maknite s vatre.

Nadjev od tune umotajte u svježe listove za canellone I rolice poslažite u namašćeni protvan. Na kraju canellone prelijte bešamel umakom i pospite naribanim sirom.

Pecite na 175°C (347°F) dok sir ne porumeni.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke