Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima

Sastojci
250 g Aurelia svježih špageta
1 žlica crnog papra
5 žlica maslaca
4 žlica maslinova ulja
300 g naribanog sira Pecorino ili Grana Padano
sol po želji
Priprema

Skuhajte Aurelia svježe špagete. Ocijedite je od viška tekućine te sačuvajte 300 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Omekšani maslac i maslinovo ulje pomiješajte i dodajte svježe mljeveni biber. Biber prije mljevena možete tostirati na tavi kako bi postao aromatičniji.

U maslac i maslinovo ulje dodajte skuhanu tjesteninu i dio vode od kuhanja. Pomiješajte, a potom dodajte naribani Pecorino te ostatak tekućine od kuhanja tjestenine.

Ako je Pecorino preoštar za vaš ukus, pola količine Pecorina zamijenite s ribanim Parmezanom.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom