Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima

Sastojci
250 g Aurelia svježih špageta
1 žlica crnog papra
5 žlica maslaca
4 žlica maslinova ulja
300 g naribanog sira Pecorino ili Grana Padano
sol po želji
Priprema

Skuhajte Aurelia svježe špagete. Ocijedite je od viška tekućine te sačuvajte 300 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Omekšani maslac i maslinovo ulje pomiješajte i dodajte svježe mljeveni biber. Biber prije mljevena možete tostirati na tavi kako bi postao aromatičniji.

U maslac i maslinovo ulje dodajte skuhanu tjesteninu i dio vode od kuhanja. Pomiješajte, a potom dodajte naribani Pecorino te ostatak tekućine od kuhanja tjestenine.

Ako je Pecorino preoštar za vaš ukus, pola količine Pecorina zamijenite s ribanim Parmezanom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika