Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama

Sastojci
250 g Aurelia tagliatella
700 g do 1 kg svježeg zelja ili kupusa
1 velika žlica svinjske masti
1 glavica crvenog luka
50 g špeka
1 - 2 žlice šećera
- sol, papar
- ljuta tucana paprika
po potrebi temeljac ili malo vode
Priprema

Krpice sa zeljem savršen su prilog uz svako meso. Iako tijesto možete vrlo jednostavno i brzo pripremiti, kako bi proces bio još brzi, savjetujemo vam da za jelo koristite naše Aurelia svježe tagliatelle ili naše svježe listove za lazanje. Naša tjestenina sadrži jaja koja zahtjeva svaki recept za domaće tijesto za krpice pa će okus ostati bogat i raskošan baš kao da ste ga sami umijesili, a jelo zasitno.

Ma vrućoj tavi popržite špek. Kada postane hrskav, odložite ga sa strane na tanjurić, a na masnoći koju je ispustio dodajte još žlicu masti ili ulja. Na vrućoj masnoći popržite luk dok ne postane staklast, a kada dobije malo boje posipajte ga s malo šećera. Čim se malo otopi u tavu dodajte narezani kupus. Začinite po želji i dinstajte dok kupus ne omekša. Po potrebi i želji podlijevajte ga s par žlica vode ili temeljca. Dinstanom kupusu dodajte kuhane Aurelia tagliatelle koje ste prije kuhanja narezali na manje komadiće. Kad se sve skupa sljubi, krpice sa zeljem servirajte same s hrskavim špekom ili kao prilog mesu.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima