Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama

Sastojci
250 g Aurelia tagliatella
700 g do 1 kg svježeg zelja ili kupusa
1 velika žlica svinjske masti
1 glavica crvenog luka
50 g špeka
1 - 2 žlice šećera
- sol, papar
- ljuta tucana paprika
po potrebi temeljac ili malo vode
Priprema

Krpice sa zeljem savršen su prilog uz svako meso. Iako tijesto možete vrlo jednostavno i brzo pripremiti, kako bi proces bio još brzi, savjetujemo vam da za jelo koristite naše Aurelia svježe tagliatelle ili naše svježe listove za lazanje. Naša tjestenina sadrži jaja koja zahtjeva svaki recept za domaće tijesto za krpice pa će okus ostati bogat i raskošan baš kao da ste ga sami umijesili, a jelo zasitno.

Ma vrućoj tavi popržite špek. Kada postane hrskav, odložite ga sa strane na tanjurić, a na masnoći koju je ispustio dodajte još žlicu masti ili ulja. Na vrućoj masnoći popržite luk dok ne postane staklast, a kada dobije malo boje posipajte ga s malo šećera. Čim se malo otopi u tavu dodajte narezani kupus. Začinite po želji i dinstajte dok kupus ne omekša. Po potrebi i želji podlijevajte ga s par žlica vode ili temeljca. Dinstanom kupusu dodajte kuhane Aurelia tagliatelle koje ste prije kuhanja narezali na manje komadiće. Kad se sve skupa sljubi, krpice sa zeljem servirajte same s hrskavim špekom ili kao prilog mesu.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha