Juha od rajčice i Aurelia svježi tortelloni punjeni pršutom

Sastojci
250 g Aurelia svježih tortellona punjenih pršutom
500 ml pasirane rajčice
250 - 500 ml vode, po želji
2 češnja češnjaka
1 žlica brašna
1 žlica maslaca
2 žlice maslinova ulja
1 žlica šećera
Suhi origano
Suhi bosailjak
Sol, papar po želji
Priprema

Na maslacu i ulju popržite sitno nasjeckan češnjak. Dodajte brašno i popržite dok lagano ne požuti uz stalno miješanje. Pazite da vam češnjak i brašno ne zagore. Umiješajte paradajz sos pomiješan s vodom. Dodajte začine i malo šećera da razblažite kiselost. Po želji juhu možete izblendati štapnim mikserom da dobijete glatku juhu. Ako želite gušću juhu stavite manje vode, ako želite rjeđu, stavite više vodi. No imajte na umu da će se u juhi kuhati tortelloni koji bi ju mogli malo zgusnuti.

Kada juha zakipi u nju stavite Aurelia svježe tortellone punjene pršutom koji će se za tri minute skuhati u juhi. Ako su vam draži neki drugi tortelloni, slobodno njih ukuhajte u juhu. Za proljetnu varijantu jela svakako predlažemo da koristite Aurelia svježe tortellone punjene šparogama. Poslužite s malo svježeg peršina.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha