Spaghetti alla puttanesca

Sastojci
2u1 Aurelia špageti i šalša
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka, sitno nasjeckanog
1/2 žličice čili papričica (po želji)
1 rajčica (po želji)
5 fileta inćuna, sitno nasjeckanih
120 g crnih maslina bez koštica
2 žlice kapara, ocijeđenih
1/2 male vezice peršina, sitno nasjeckanog
Sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i prstohvat soli te pržite 10 minuta, ili dok ne omekša.

Na luku možete 2 – 3 minute prodinstati  na kocke narezanu rajčicu ili polovice cherry rajčica. ako želite da umak bude bogatiji s komadićima povrća. U luk i rajčicu umiješajte Aurelia šalšu, inćune, masline i kapare, dodajte čili i lagano dinstajte bez poklopca 15 minuta. Začiniti sa solju i paprom po ukusu.

U međuvremenu zakuhajte #Aurelia svježe špagete, ocijedite i pomiješajte s umakom i svježe sjeckanim peršinom.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem