Spaghetti alla puttanesca

Sastojci
2u1 Aurelia špageti i šalša
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka, sitno nasjeckanog
1/2 žličice čili papričica (po želji)
1 rajčica (po želji)
5 fileta inćuna, sitno nasjeckanih
120 g crnih maslina bez koštica
2 žlice kapara, ocijeđenih
1/2 male vezice peršina, sitno nasjeckanog
Sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i prstohvat soli te pržite 10 minuta, ili dok ne omekša.

Na luku možete 2 – 3 minute prodinstati  na kocke narezanu rajčicu ili polovice cherry rajčica. ako želite da umak bude bogatiji s komadićima povrća. U luk i rajčicu umiješajte Aurelia šalšu, inćune, masline i kapare, dodajte čili i lagano dinstajte bez poklopca 15 minuta. Začiniti sa solju i paprom po ukusu.

U međuvremenu zakuhajte #Aurelia svježe špagete, ocijedite i pomiješajte s umakom i svježe sjeckanim peršinom.

Facebook
Pinterest
Email
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Ravioli-s-bućom-i-kremom-od-smeđeg-maslaca
Ravioli s bućom u kremici od smeđeg maslaca (Beurre Noisette)