Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice

Sastojci
250 g Aurelia makaruna
2 para ili 300 g kobasica
2 žlice maslinovog ulja
200 g pasirane rajčice
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
1 žličica crvene mljevene paprike ili dimljene mljevene paprike
- origano
- bosiljak
- sol
- papar
Priprema

Na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja popržite jedan sitno sjeckani luk. Kada luk postane staklast, u tavicu dodajte sitno sjeckani češanj češnjaka. Kratko popržite dok češnjak ne zamiriši, a onda na luk posložite na kolutiće narezane kobasice, po mogućnosti svinjske. One će jelu dati posebnu i karakterističnu aromu. Kada komadi kobasice dobiju lijepu boju s obije strane, prelijte ih s pasiranom rajčicom i krčkajte dok se umak ne reducira. Začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom, a po želji i crvenom dimljenom mljevenom paprikom, origanom i bosiljkom. Kada umak postane kao pekmez sve skupa prelijte s jednom šefljom vodom u kojoj su se kuhali makaruni.

Osim što će razrijediti umak, škrobna voda će ga učiniti glađim i bolje će se primati za tjesteninu.

Na kraju umak s kobasicama pomiješajte s kuhanim Aurelia makarunima koje ste skuhali u kipućoj slanoj vodi za samo tri minute.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom