Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice

Sastojci
250 g Aurelia makaruna
2 para ili 300 g kobasica
2 žlice maslinovog ulja
200 g pasirane rajčice
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
1 žličica crvene mljevene paprike ili dimljene mljevene paprike
- origano
- bosiljak
- sol
- papar
Priprema

Na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja popržite jedan sitno sjeckani luk. Kada luk postane staklast, u tavicu dodajte sitno sjeckani češanj češnjaka. Kratko popržite dok češnjak ne zamiriši, a onda na luk posložite na kolutiće narezane kobasice, po mogućnosti svinjske. One će jelu dati posebnu i karakterističnu aromu. Kada komadi kobasice dobiju lijepu boju s obije strane, prelijte ih s pasiranom rajčicom i krčkajte dok se umak ne reducira. Začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom, a po želji i crvenom dimljenom mljevenom paprikom, origanom i bosiljkom. Kada umak postane kao pekmez sve skupa prelijte s jednom šefljom vodom u kojoj su se kuhali makaruni.

Osim što će razrijediti umak, škrobna voda će ga učiniti glađim i bolje će se primati za tjesteninu.

Na kraju umak s kobasicama pomiješajte s kuhanim Aurelia makarunima koje ste skuhali u kipućoj slanoj vodi za samo tri minute.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima