Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice

Sastojci
250 g Aurelia makaruna
2 para ili 300 g kobasica
2 žlice maslinovog ulja
200 g pasirane rajčice
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
1 žličica crvene mljevene paprike ili dimljene mljevene paprike
- origano
- bosiljak
- sol
- papar
Priprema

Na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja popržite jedan sitno sjeckani luk. Kada luk postane staklast, u tavicu dodajte sitno sjeckani češanj češnjaka. Kratko popržite dok češnjak ne zamiriši, a onda na luk posložite na kolutiće narezane kobasice, po mogućnosti svinjske. One će jelu dati posebnu i karakterističnu aromu. Kada komadi kobasice dobiju lijepu boju s obije strane, prelijte ih s pasiranom rajčicom i krčkajte dok se umak ne reducira. Začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom, a po želji i crvenom dimljenom mljevenom paprikom, origanom i bosiljkom. Kada umak postane kao pekmez sve skupa prelijte s jednom šefljom vodom u kojoj su se kuhali makaruni.

Osim što će razrijediti umak, škrobna voda će ga učiniti glađim i bolje će se primati za tjesteninu.

Na kraju umak s kobasicama pomiješajte s kuhanim Aurelia makarunima koje ste skuhali u kipućoj slanoj vodi za samo tri minute.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom