Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice

Sastojci
250 g Aurelia makaruna
2 para ili 300 g kobasica
2 žlice maslinovog ulja
200 g pasirane rajčice
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
1 žličica crvene mljevene paprike ili dimljene mljevene paprike
- origano
- bosiljak
- sol
- papar
Priprema

Na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja popržite jedan sitno sjeckani luk. Kada luk postane staklast, u tavicu dodajte sitno sjeckani češanj češnjaka. Kratko popržite dok češnjak ne zamiriši, a onda na luk posložite na kolutiće narezane kobasice, po mogućnosti svinjske. One će jelu dati posebnu i karakterističnu aromu. Kada komadi kobasice dobiju lijepu boju s obije strane, prelijte ih s pasiranom rajčicom i krčkajte dok se umak ne reducira. Začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom, a po želji i crvenom dimljenom mljevenom paprikom, origanom i bosiljkom. Kada umak postane kao pekmez sve skupa prelijte s jednom šefljom vodom u kojoj su se kuhali makaruni.

Osim što će razrijediti umak, škrobna voda će ga učiniti glađim i bolje će se primati za tjesteninu.

Na kraju umak s kobasicama pomiješajte s kuhanim Aurelia makarunima koje ste skuhali u kipućoj slanoj vodi za samo tri minute.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha