GLAVNI
SASTOJCI

SLIJED

VRIJEME

ZNANJE

TJESTENINA

ZA DJECU

Tortelloni punjeni pireom I sjemenkama bundeve u umaku od gljiva i vina

vrijeme pripreme: 20 min

natrag

Sastojci:

  • 2
  • žlice maslinovog ulja
  • 2
  • luka, sitno sjeckana
  • 3-4
  • češnja nasjeckanog češnjaka
  • 250 g
  • pilećih prsa narezanih na kockice
  • 350 g
  • pirea od bundeve
  • ½
  • šalice vrhnja za kuhanje
  • 1
  • žličica ljutog čili umaka
  • svježe nasjeckani muškatni oraščić
  • 2
  • prstohvata cimeta
  • sol i crni papar
  • 7 do 8
  • listova svježe kadulje, tanko narezanih + nekoliko listova za ukras
  • 1 paket (250g)
Aurelia Tortellona s prženim sjemenkama bundeve

    Bundeva-Tortelloni-PACKSHOT

Kuhanje:

Zagrijte ulje do srednje topline. Dodajte luk i češnjak te miješajte 3 minute. Najprije stavite piletinu, a zatim dodajte i bundevu. Umiješajte vrhnje za kuhanje i začinite ljutim umakom od čilija, muškatnim oraščićem, cimetom, soli i paprom. Smanjite toplinu na srednju jačinu i pirjajte 5 do 6 minuta dok se umak zgusne. Zagrijte posoljenu vodu za Tortellone i kuhajte ih prema uputama na pakiranju. U umak umiješajte kadulju te njime prelijte ocijeđene Tortellone.

 

Serviranje:

Po želji posipajte ribanim parmezanom i ukrasite svježim listovima kadulje.

FACEBOOK:

Aurelia

Sanjamo ovo jelo...
Ravioli punjeni sirom, umak od vrškova divljih šparoga i maslaca... i neki fini ribanac

Aurelia

Osjećamo miris proljeća... a jedva čekamo mirisni mladi luk i mladi češnjak!
Nema zdravijeg, ukusnijeg i slađeg dodatka tjesteninama i umacima.
Lajkate?

Aurelia

Ukusnu juhu od rajčice možete obogatiti Aurelia tortellonima - 4 vrste sira ili blitva, po izboru!
I ne zaboravite na malo ribanog sira!

NAŠI CERTIFIKATI