GLAVNI
SASTOJCI

SLIJED

VRIJEME

ZNANJE

TJESTENINA

ZA DJECU

Ravioli s bobom

vrijeme pripreme: 30 min

natrag

Sastojci:

  • 200 – 250g
  • očišćenog boba
  • 1
  • žlica limunova soka
  • 4
  • žlice maslinova ulja
  • 100g
  • malih rajčica
  • svježi bosiljak
  • sol
  • papar
  • 1
  • žlica naribanog parmezana
  • 1 paket (250g)
    Aurelia Raviola Ovčiji sir

Opis:

Dolazak proljeća je poput vatrometa – za sve osjetila! Dok vesele boje mladog povrća mame oko, nepce je razdragano okusima i mirisima mladog luka i poriluka, češnjaka, divljih šparoga, mrkvice, graška i boba… Ne zahtijevaju dugo kuhanje, baš kao niti Aurelia tjestenina, a skrivaju delikatesnu rapsodiju užitaka.

 

Kuhanje:

Bob skuhajte i ocijedite. Vodu u kojoj se kuhao bob sačuvajte. Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite kuhani bob. Dodajte sol, papar, limunov sok i oko 150ml vode u kojoj se kuhao bob. U široj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte pire od boba, po potrebi još malo vode u kojoj se kuhao bob da bi dobili strukturu umaka. Umiješajte male rajčice narezane na četvrtine, narezane listiće svježeg bosiljka i kuhajte 1 – 2 minute.

 

Serviranje:

Raviole skuhajte prema uputi na pakiranju, umješajte u pripremljni umak, pospite parmezanom i poslužite tople.

U slast!

FACEBOOK:

Aurelia

Sanjamo ovo jelo...
Ravioli punjeni sirom, umak od vrškova divljih šparoga i maslaca... i neki fini ribanac

Aurelia

Osjećamo miris proljeća... a jedva čekamo mirisni mladi luk i mladi češnjak!
Nema zdravijeg, ukusnijeg i slađeg dodatka tjesteninama i umacima.
Lajkate?

Aurelia

Ukusnu juhu od rajčice možete obogatiti Aurelia tortellonima - 4 vrste sira ili blitva, po izboru!
I ne zaboravite na malo ribanog sira!

NAŠI CERTIFIKATI