Zelene tagliatelle sa umakom od pečenog patlidžana

Sastojci
250g Zelene Tagliatelle
2 Patlidžana
1 režanj češnjaka
1/4 Žlica sezamovog ulja
1 žlica limunovog soka
1/2 žlice mljevenog kumina
2 žlice nasjeckanog prešina
- sol
- papar
Priprema

Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C  oko 15 min (dok ne omekšaju i koža im se ne smežura).

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Kada su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanu. Dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte. Začinite po ukusu solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite sa zelenim rezancima. U dosta vode skuhajte zelene tagliatelle (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Špageti s gljivama
Špageti s gljivama
Fettuccini s umakom od cikle
Fettuccini s umakom od cikle
Ravioli kozji sir i crne masline u umaku od šampinjona
Ravioli kozji sir i crne masline u umaku od šampinjona
Zelene tagliatelle u umaku od češnjaka i šafrana
Zelene tagliatelle u umaku od češnjaka i šafrana
Zelene tagliatelle s tikvicama i škampima
Zelene tagliatelle s tikvicama i škampima
Ravioli punjeni ovčjim sirom s preljevom od krušnih mrvica
Ravioli punjeni ovčjim sirom s preljevom od krušnih mrvica
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od sira roqueforta i gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od sira roqueforta i gorgonzole