Šurlice ‘Alfredo’ s piletinom – talijanski klasik obogaćen svježom hrvatskom tjesteninom

Sastojci
250 g Aureli svježe tjestenine
450 g pilećih prsa
30 g maslaca
300 ml vrhnja za kuhanje
45 g parmezana
1 češanj češnjaka
¼ žličice muškatnog oraščića
sol, svježe mljeveni biber
nasjeckani peršin za dekoraciju
Priprema

Pasta ‘Alfredo’, odnosno tjestenina s maslacem, jednostavno je i prepoznatljivo talijansko jelo s tjesteninom. U suštini riječ je o tjestenini s maslacem i parmezanom koja se može poslužiti kao prilog ili kao zasebno jelo, posebno ako ga radite sa svježom tjesteninom s jajima. Takva tjestenina dat će mu novu dimenziju i jelo će biti zasitnije. Mi smo se ovaj put odlučili za svježe Aurelia šurlice ‘Alfredo’ s piletinom, ili popularno: Chicken Pasta Alfredo.

U slanoj vodi za 3 minute skuhajte svježu Aurelia tjesteninu. Dok se tjestenina kuha pripremite piletinu na naglo: na malo ugrijanog ulja ispecite komade pilećih prsa koje ste prethodno začini s malo soli i bibera. Hoćete li piletinu rezati na kockice ili ćete peći cijeli file, ovisi o vama. Manjim komadima trebat će kraća priprema, 2-3 minute sa svake strane.

Pripremljenu piletinu odložite sa strane, smanjite vatru i u istu tavu dodajte malo maslaca i sitno kosanog češnjaka. Pazite da vam maslac ne zagori! Kada češnjak pusti miris (za 15 do 20 sekundi) prelijete ga vrhnjem za kuhanje i čekajte da lagano proključa i počne se zgušnjavati. Začinite po želji sa soli, mljevenim biberom i muškatnim oraščićem te parmezanom. Umiješajte kuhane šurlice i piletinu te servirajte s malo peršina i pospite s još parmezana. Parmezana nikad dosta 😉

Zašto baš svježa tjestenina? Pročitajte u našem tekstu: Koja je tjestenina bolja: svježa ili suha? Ona koja je vama najukusnija!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Proljetni Aurelia tortelloni sa šparogama u umaku od vina, maslaca i graška
Proljetni Aurelia tortelloni sa šparogama u umaku od vina, maslaca i graška
Mac & Cheese u 5 minuta? Još bolje! Makaruni sa zrelim Cheddarom za samo 3 minute!
Mac & Cheese u 5 minuta? Još bolje! Makaruni sa zrelim Cheddarom za samo 3 minute!
Pripremite tradicionalne rezance s orasima s Aurelia svježim tagliatellama za samo 5 minuta!
Pripremite tradicionalne rezance s orasima s Aurelia svježim tagliatellama za samo 5 minuta!
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka