Špageti s gljivama

Sastojci
250g Aurelia Špageti
1 žlica maslaca
200g gljiva bukovača
200g gljiva shiitake
2 žlice sušenih crnih trubača
vezica mladog luka
1 šalica temeljca
1 svježi list peršina
Priprema

Nasjeckajte mladi luk, pa ga pirjajte na maslacu da malo omekša. Pred kraj dodajte malo sitno nasjeckane slanine. Za to vrijeme svježe gljive narežite na tanke ploške. Dodajte ih u tavu i pomalo podlijevajte temeljcem, da se pirjaju na laganoj vatri. Ako imate dodajte i malo sušenih gljiva – vrganja ili crnih trubača. Posolite i popaprite. U dosta vode skuhajte špagete, (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Fettuccini s umakom od cikle
Fettuccini s umakom od cikle
Zelene tagliatelle sa umakom od pečenog patlidžana
Zelene tagliatelle sa umakom od pečenog patlidžana
Ravioli kozji sir i crne masline u umaku od šampinjona
Ravioli kozji sir i crne masline u umaku od šampinjona
Zelene tagliatelle u umaku od češnjaka i šafrana
Zelene tagliatelle u umaku od češnjaka i šafrana
Zelene tagliatelle s tikvicama i škampima
Zelene tagliatelle s tikvicama i škampima
Ravioli punjeni ovčjim sirom s preljevom od krušnih mrvica
Ravioli punjeni ovčjim sirom s preljevom od krušnih mrvica
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od sira roqueforta i gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od sira roqueforta i gorgonzole