Špageti s gljivama

Sastojci
250g Aurelia Špageti
1 žlica maslaca
200g gljiva bukovača
200g gljiva shiitake
2 žlice sušenih crnih trubača
vezica mladog luka
1 šalica temeljca
1 svježi list peršina
Priprema

Nasjeckajte mladi luk, pa ga pirjajte na maslacu da malo omekša. Pred kraj dodajte malo sitno nasjeckane slanine. Za to vrijeme svježe gljive narežite na tanke ploške. Dodajte ih u tavu i pomalo podlijevajte temeljcem, da se pirjaju na laganoj vatri. Ako imate dodajte i malo sušenih gljiva – vrganja ili crnih trubača. Posolite i popaprite. U dosta vode skuhajte špagete, (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Ravioli punjeni ovčjim sirom u umaku od brokule
Ravioli punjeni ovčjim sirom u umaku od brokule
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole