Ravioli s bobom

Sastojci
250g Aurelia Ravioli ovčji sir
200-250g Očišćenog boba
1 Žlica limunovog soka
4 Žlice maslinovog ulja
100g Malih rajčica
1 Žlica naribanog parmezana
- Sol
- Papar
Priprema

Bob skuhajte i ocijedite. Vodu u kojoj se kuhao bob sačuvajte. Štapnim mikserom ili u blenderu napravite pire od kuhanog boba. Dodajte sol, papar, limunov sok i oko 150ml vode u kojoj se kuhao bob. U široj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte pire od boba, po potrebi još malo vode u kojoj se kuhao bob da bi dobili strukturu umaka. Umiješajte male rajčice narezane na četvrtine, narezane listiće svježeg bosiljka i kuhajte 1 – 2 minute. Raviole kuhajte 3 min, umješajte u pripremljni umak, pospite parmezanom i poslužite tople.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Špageti s gljivama
Špageti s gljivama
Fettuccini s umakom od cikle
Fettuccini s umakom od cikle
Zelene tagliatelle sa umakom od pečenog patlidžana
Zelene tagliatelle sa umakom od pečenog patlidžana
Ravioli kozji sir i crne masline u umaku od šampinjona
Ravioli kozji sir i crne masline u umaku od šampinjona
Zelene tagliatelle u umaku od češnjaka i šafrana
Zelene tagliatelle u umaku od češnjaka i šafrana
Zelene tagliatelle s tikvicama i škampima
Zelene tagliatelle s tikvicama i škampima
Ravioli punjeni ovčjim sirom s preljevom od krušnih mrvica
Ravioli punjeni ovčjim sirom s preljevom od krušnih mrvica