Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
250 g velikih kozica, gambera ili škampa
120 ml suhog šampanjca ili bijelog vina
120 g graška
200 ml vrhnja za kuhanje
15 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
Svježi peršin
Sok od pola limuna
Sol i svježe mljeveni biber
Priprema

Otmjena preobrazba tjestenine s kozicama, brza i jednostavna priprema za posebne prigode poput dočeka Nove godine! Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca.

Skuhajte Aurelia svježe fettuccine u vrućoj slanoj vodi. Bit će im dovoljne 3 minute, a malo vode u kojoj ste ih kuhali sačuvajte za podlijevanje umaka ako ćete htjeti rjeđu konzistenciju.

Na tavi zagrijte maslac, a onda na njemu popecite gambere, 2 minute sa svake strane. Nemojte ih prepeći! Mi smo koristili king size gambere, a možete koristiti i male kozice, repove škampa ili čak Jakobove kapice i losos. Bilo koja vrsta morskih plodova savršeno će se uklopiti.

Pripremljene gambera odložite sa strane, a na tavicu dodajte još malo maslinovog ulja i sitno kosani češanj češnjaka. Kada češnjak samo malo pusti miri u tavu dodajte grašak i podlijete suhim vinom ili šampanjcem. Začinite sa soli i svježe mljevenim biberom. Krčkajte dok alkohol malo ne ispari i grašak ne omekša, a onda dodajte i vrhnje za kuhanje. Kad se umak zgusne možete ga podliti s malo vode od tjestenine ako želite da bude glađi i rjeđi. Umak i repove gambera pomiješajte s kuhanim Aurelia fettuccinima, dodajte svježi peršin i poprskajte s limunovim sokom. Možete poslužiti s još malo maslinovog ulja i pospite ribanim sirom po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Ravioli punjeni ovčjim sirom u umaku od brokule
Ravioli punjeni ovčjim sirom u umaku od brokule
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom