Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama

Sastojci
250 g Aurelia tagliatella
700 g do 1 kg svježeg zelja ili kupusa
1 velika žlica svinjske masti
1 glavica crvenog luka
50 g špeka
1 - 2 žlice šećera
- sol, papar
- ljuta tucana paprika
po potrebi temeljac ili malo vode
Priprema

Krpice sa zeljem savršen su prilog uz svako meso. Iako tijesto možete vrlo jednostavno i brzo pripremiti, kako bi proces bio još brzi, savjetujemo vam da za jelo koristite naše Aurelia svježe tagliatelle ili naše svježe listove za lazanje. Naša tjestenina sadrži jaja koja zahtjeva svaki recept za domaće tijesto za krpice pa će okus ostati bogat i raskošan baš kao da ste ga sami umijesili, a jelo zasitno.

Ma vrućoj tavi popržite špek. Kada postane hrskav, odložite ga sa strane na tanjurić, a na masnoći koju je ispustio dodajte još žlicu masti ili ulja. Na vrućoj masnoći popržite luk dok ne postane staklast, a kada dobije malo boje posipajte ga s malo šećera. Čim se malo otopi u tavu dodajte narezani kupus. Začinite po želji i dinstajte dok kupus ne omekša. Po potrebi i želji podlijevajte ga s par žlica vode ili temeljca. Dinstanom kupusu dodajte kuhane Aurelia tagliatelle koje ste prije kuhanja narezali na manje komadiće. Kad se sve skupa sljubi, krpice sa zeljem servirajte same s hrskavim špekom ili kao prilog mesu.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Proljetni Aurelia tortelloni sa šparogama u umaku od vina, maslaca i graška
Proljetni Aurelia tortelloni sa šparogama u umaku od vina, maslaca i graška
Mac & Cheese u 5 minuta? Još bolje! Makaruni sa zrelim Cheddarom za samo 3 minute!
Mac & Cheese u 5 minuta? Još bolje! Makaruni sa zrelim Cheddarom za samo 3 minute!
Pripremite tradicionalne rezance s orasima s Aurelia svježim tagliatellama za samo 5 minuta!
Pripremite tradicionalne rezance s orasima s Aurelia svježim tagliatellama za samo 5 minuta!
Šurlice ‘Alfredo’ s piletinom – talijanski klasik obogaćen svježom hrvatskom tjesteninom
Šurlice ‘Alfredo’ s piletinom – talijanski klasik obogaćen svježom hrvatskom tjesteninom
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka