Makaruni s kobasicom u umaku od rajčice

Sastojci
250 g Aurelia makaruna
2 para ili 300 g kobasica
2 žlice maslinovog ulja
200 g pasirane rajčice
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
1 žličica crvene mljevene paprike ili dimljene mljevene paprike
- origano
- bosiljak
- sol
- papar
Priprema

Na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja popržite jedan sitno sjeckani luk. Kada luk postane staklast, u tavicu dodajte sitno sjeckani češanj češnjaka. Kratko popržite dok češnjak ne zamiriši, a onda na luk posložite na kolutiće narezane kobasice, po mogućnosti svinjske. One će jelu dati posebnu i karakterističnu aromu. Kada komadi kobasice dobiju lijepu boju s obije strane, prelijte ih s pasiranom rajčicom i krčkajte dok se umak ne reducira. Začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom, a po želji i crvenom dimljenom mljevenom paprikom, origanom i bosiljkom. Kada umak postane kao pekmez sve skupa prelijte s jednom šefljom vodom u kojoj su se kuhali makaruni.

Osim što će razrijediti umak, škrobna voda će ga učiniti glađim i bolje će se primati za tjesteninu.

Na kraju umak s kobasicama pomiješajte s kuhanim Aurelia makarunima koje ste skuhali u kipućoj slanoj vodi za samo tri minute.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Brze krpice sa zeljem s Aurelia tagliatellama
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Fettuccine s gamberima i graškom u umaku od šampanjca
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Pašta fažol s Aurelia fužima grije dušu u hladne zimske dane
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Juneći žgvacet s Aurelia šurlicama
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od češnjaka
Ravioli punjeni ovčjim sirom u umaku od brokule
Ravioli punjeni ovčjim sirom u umaku od brokule
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Zelene tagliatelle s kremom od sira
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Tortelloni punjeni sa četiri vrste sira u umaku od gorgonzole
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom
Zeleni rezanci sa šparogama i gorgonzolom